Football Talk

Champions League, 2ος όμιλος: Κράτησε το… χειρότερο για το τέλος η Ατλέτικο – Συνεχίζει στο Europa League η Λεβερκούζεν (video)

Champions League, 2ος όμιλος: Κράτησε το… χειρότερο για το τέλος η Ατλέτικο – Συνεχίζει στο Europa League η Λεβερκούζεν (video)

Μία τραγική Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε με κάτω τα χέρια από την Πόρτο στο Ντραγκάο (2-1) και είπε «αντίο» στη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία τερματίζοντας τελευταία στον όμιλό της! Την ίδια ώρα,  στη  Γερμανία η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε «χρυσό» βαθμό κόντρα στην Μπριζ (0-0) και μαζί το εισιτήριο για το Europa League!

Ούτε αυτό δεν μπόρεσε η Ατλέτικο Μαδρίτης! Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο Ντραγκάο, με την Πόρτο να παίρνει μία άνετη νίκη απέναντί της και αφενός να τερματίζει πρώτη στον όμιλό της αφετέρου να βάζει τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία των «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι τερμάτισαν τελευταίοι έπειτα και από την ισοπαλία της Λεβερκούζεν με την Μπριζ στη Γερμανία!

Οι «δράκοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα και μόλις στο 5΄ο Ταρεμί κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Εβανίλσον!

Στο 13’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία για δεύτερο τέρμα, με τον Ταρεμί να βρίσκει ωραία τον Γκαλένο μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός από πλεονεκτική θέση να μην καταφέρνει να νικήσει τον Όμπλακ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Γκαλένο το έκανε ο Εουστάκιο στο 25’ όταν εκτέλεσε τον  Όμπλακ από τα αριστερά μέσα από την περιοχή για το 2-0!

Η ομάδα του Σιμεόνε ήταν τραγική στο πρώτο ημίχρονο με μοναδικό διακριθέντα τον Όμπλακ που μόνος του κρατούσε το σκορ χαμηλά, με τους Πορτογάλους να απειλούν συνεχώς την εστία του κυρίως με σουτ.

Στο 59’ οι Ισπανοί έφτασαν στο γκολ με ωραίο σουτ του Γκριεζμάν ωστόσο έπειτα από έλεγχο στο VAR, το τέρμα δεν μέτρησε για φάουλ στην αρχή της φάσης. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα είχαμε εκατέρωθεν φάσεις για τις δύο ομάδες, με τον Εβανίλσον να φτάνει κοντά στο 3-0 για την Πόρτο αλλά τον Όμπλακ να λέει ξανά «όχι» ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήταν σειρά του Κόστα από την μεριά της Πόρτο να αποκρούσει σουτ του Κορέα από καλή θέση.

Οι χαμένες ευκαιρίες της Πόρτο δεν σταμάτησαν με τον Σλοβένο πορτιέρο να αποτρέπει Ταρεμί και Γκαλένο να σκοράρουν σε διαδοχικές φάσεις! Το μόνο που κατάφερε η Ατλέτικο είναι να μειώσει σε 2-1 με αυτογκόλ του Μαρκάνο στις καθυστερήσεις του αγώνα, το οποίο δεν στάθηκε αρκετό για την ομάδα της Μαδρίτης.

Στη Γερμανία, η Λεβερκούζεν κατάφερε να πάρει «χρυσή» ισοπαλία κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ μένοντας στο 0-0. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο επέλεξε να μην πάρει πολλά ρίσκα και φυσικά σε αυτό βοήθησαν τα νέα από την Πορτογαλία με το πολύ γρήγορο προβάδισμα της Πόρτο απέναντι στην Ατλέτικο.

Όσο πέρναγε η ώρα η Λεβερκούζεν προσπαθούσε να φτάσει σε ένα γκολ προκειμένου να καθαρίσει την υπόθεση ειδικά από την στιγμή που το σκορ του άλλου αγώνα δεν άλλαζε. Το γκολ τελικά μπορεί να μην ήρθε ωστόσο η γερμανική ομάδα δεν το πλήρωσε και το τελικό 0-0 της έδωσε το εισιτήριο για το Europa League.

 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (5’ Ταρεμί, 24’Εουστάκιο – 90+5’ Αυτ. Μαρκάνο)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Κλαμπ Μπριζ  0-0

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Πόρτο 6 12

Κλαμπ Μπριζ 6 11

Μπάγερ Λεβερκούζεν 6 5

Ατλέτικο Μαδρίτης 6 5

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0